Izracuna koncentraciju razlicitih rastvora upotrebljivih u frizerskim uslugama na konkretnom primjeru

Hidrogen i farbanje kose

Osim standardnih 6%, 9% i 12% postoje i druge vrste hidrogena koje služe za fino nijansiranje, prelive, pramenove i blanš. Ono što je vama potrebno da znate je da je 3% hidrogen odličan za prelive koji služe za osvežavanje boje pramenova, ili za tamne prelive koji služe za obnavljanje boje. 6% hidrogen pogodan je za sve vrste farbanja i ne menja nijansu kose. 9% se koristi kod zahtevnijih izvlačenja boje, plave ili iz tamnije u svetliju. 12% se uglavnom koristi kod farbanja u najsvetlije plave nijanse. Hidrogen od 12% ima najveću tendenciju da ošteti kosu, tako da je poželjno izbegavati njegovu čestu upotrebu. Naravno posle takvih intervencija na kosi uvek savetujemo dubinski tretman kose. Boje se sa hidrogenom mešaju u različitim odnosima 1:1 1:1,5 ili kod plavih čak 1:2. Uputstvo za mešanje zavisi od proizvođača farbe..

Postupak farbanja kose

Svaka kosa i boja zahteva drugačiji tretman pri farbanju.
Prvo farbanje kose je uglavnom i najlakše. Umutićete farbu i hidrogen i početi da bojite celu kosu ravnomerno počevši od izrastka, pa do krajeva kose(nadamo se da znate zašto tako treba?).
Svako naredno farbanje iziskuje dodatno angažovanje i procenu kako kosa ne bi bila previše puta tretirana. Trebalo bi da podrazumeva farbanje samo izrastka, a ukoliko je boja izbledela ili se isprala, odraditi preliv na dužini poslednjih 10 minuta držanja farbe.
Naravno, ovo ne važi uvek, pogotovo ako ste u procesu izvlačenja željene boje. I onda se potrudite da farbu na dužini kose držite što kraće kako ne bi došlo do oštećenja.

Tamnije nijanse su pogodne za održavanje, jer se manje ispiraju, i veoma brzo hvataju na vlas tako da je dovoljno farbu razmazati po celoj kosi nekih 10ak minuta uz 3 posto hidrogena.
Plave nijanse su takođe zahvalne za održavanje na dužini, uglavnom je nijansa na dužini željena i nema potrebe da se obnavlja, osim povremenog preliva.
Crvene i riđe nijanse su najzahtevnije za farbanje kose (takođe i neke crazy color boje), najbrže se ispiraju i posle mesec dana boja jednostavno nije onakva kakvu želite.

U zavisnosti od željene boje, izaberite pravu kvalitetnu farbu, uklopite je sa pravim hidrogenom, i ne zaboravite da negujete kosu kako zaslužuje. Farbana kosa može biti potpuno zdrava ukoliko joj posvetite dovoljno pažnje i nege. Važnost korišćenja balzama, maski i naravno dubinkih tretmana je valjd Jedna od tehnika koje danas žene vole jeste Ombre tehnika farbanja. Ovo je zapravo tehnika posvetljivanja kose, koja je nastala inicijalno u Holivudu. Ova tehnika nikada ne izlazi iz mode, izgleda senzualno i atraktivno i može se eksperimentisati sa svim nijansama.

Takođe, možete jednostavno nijansirati svoju prirodnu boju kose, bez ikakvih izgleda da ste nešto konkretno radili sa svojom kosom, potpuno nežan prirodni look.

Blanš se uvek priprema sa hidrogenom, gde se uglavnom koristi 6% zbog neke sigurnosti, ali koriste se takođe i 3%, 9%, 12% u odnosu na vašu kosu, to najbolje procenjuje frizer.0

a konačno jasna.

Obavezno posjetite sajt.

http://www.zenasamja.me/ljepota/1248/15-stvari-koje-bi-trebalo-da-znate-prije-farbanja-kose-kod-kuce