IZVRSI OSNOVNU NJEGU KOSE I VLASISTA KORISTECI ODGOVARAJUCE PREPARATE

Muškarci koji redovno briju bradu barem jednom su se susreli sa neželjenom reakcijom – iritacija kože lica. Iritacije na koži nastaju usled različitih faktora, a dobro je znati da ovu neprijatnu situaciju možete da izbegnete.

Kako biste ublažili neželjene efekte, koristite kozmetiku za negu kože lica posle brijanja.

Početničke greške

Tinejdžeri nemaju dovoljno iskustva ni veštine u brijanju brade, pa mogu lako da pogreše prilikom izbora pribora za rad, te da se poseku i povrede. Sitne posekotine, kao i upotreba neadekvatne kozmetike, dovode do iritacija kože. Ukoliko se sami upuštaju u ovu avanturu trebalo bi obavezno da nabave stipse za zaustavljanje krvarenja. Ovi proizvodi su namenjeni saniranju sitnih, površinskih posekotina na koži.

 

  Brijanje nakon dužeg perioda

Ukoliko ste mesecima ili godinama unazad puštali bradu da poraste i sada želite da je obrijete, budite veoma pažljivi. Izuzetno duga i gusta brada može da prikrije vidljive upalne procese na koži, kao i sitne ljuspice odumrlih ćelija kože. Zbog toga bi trebalo najpre da skratite bradu, pomoću mašinice ili trimera, pa tek onda da je obrijete.

Skraćivanje možete uraditi i dan-dva pre planiranog brijanja. Možda vam se kraća brada više svidi, pa se predomislite i odlučite samo da je dodatno oblikujete. U tome vam može pomoći pravi trimer za bradu i kozmetika za stilizovanje brade i brkova.

 

  Prečesto brijanje

Neki muškarci, najčešće zbog zahteva njihove profesije, briju bradu svakodnevno. Prečesto tretiranje kože lica nožićima brijača može izazvati iritaciju. Ukoliko vaša brada nije izuzetno gusta, oštra i ne raste brzo, pokušajte da proredite učestalost brijanja. Na taj način ćete sprečiti neželjene posledice.

Takođe, važno je da pažljivo birate pribor za rad. Vodite računa o tome da ne koristite tupe brijače kojima možete dodatno da iziritirate kožu i tako nanesete veću štetu vašem licu. Naša preporuka je da izaberete električni brijač ANDIS ProFoil Lithium TS-1. Ovaj aparat sadrži dve glave sa zlatnom hipoalergijskom folijom, koje su specijalno kreirane za blizak kontakt sa kožom, bez izazivanje iritacija. Upravo to omogućava svakodnevnu upotrebu ovog uređaja i čini ga neprikosnovenim za tehniku izbrijavanja.

 

  Osetljiva i suva koža lica je sklona iritaciji

Iritacija kože nakon brijanja se češće javlja na osetljivoj i suvoj koži lica. Ukoliko je vaša koža takva, znajte da joj je neophodna redovna nega, čak i između dva brijanja.

Ukoliko imate izuzetno osetljivu kožu izbegavajte preparate koji sadrže alkohol, parabene i silikone. Predlažemo vam da isprobate višenamenski gel za brijanje i čišćenje lica koji smanjuje nelagodnost tokom primene brijača, a ujedno neguje kožu lica.

 

  Nega kože nakon brijanja je obavezna

Bez obzira na tehniku, pribor i kozmetičke proizvode koje koristite, nega lica nakon brijanja je neizostavan korak, uz koji će iritacija kože biti svedena na minimum.

Hidratantna krema za negu kože lica posle brijanja sadrži biljna ulja, koja umiruju kožu i ublažavaju crvenilo. Može se koristiti i za svakodnevnu hidrataciju lica umesto dnevne kreme.

Balzam za negu kože lica nakon brijanja takođe ublažava iritacije, umiruje i čisti kožu i pospešuje njen prirodni sistem zaštite. Zahvaljujući ekstraktu nevena ubrzava regeneraciju kože, hidrira je i čini mekanom i nežnom.