Pripremi odgovarajuci materijal za prepariranje kose

–   Postupka izrade trajne preparacije na normalnoj  kosi (upotreba adekvatnog preparata,ucenik dodaje alat i pribor potreban za rad

–   Demonstracija djelovanja preparata za neutralizaciju-fiksiranje kose na zadatom modelu

–   – Postupak izrade hladne trajne ondulacije na zadatom modelu

– Davanje instrukcija za pripremu i odabir adekvatnog preparata za izradu hladne trajne preparacije(odabir preparata prema tipu kose sua,masna,normalna i hemiski tretirana)

      Trajni talasi se ne mogu dobiti bez hemijskih sastojaka. Kao što samo ime kaže, trajna je trajna transformacija. Za vreme ovog procesa, određene veze u kosi se lome i učvršćuju se u novi talasasti oblik.

Postoje dve varijante: minival sa kiselinama i minival sa alkalnim preparatima. U prvoj, veze disulfida u kosi se nežnije lome, što znači da tretman može duže da traje. Alkalni minival koristi hemijsko jedinjenje visoke koncentracije.

Kako bi se zaštitila kosa pre minivala, postoje posebni proizvodi za negu pre minivala koji neguju i štite pojedinačna vlakna kose, na primer, sa keratinom ili kolagenom. Danas, tečnosti za minival u sebi sadrže negujuće sastojke kao što su svileni pigmenti koji ublažuju, hranljivu aloju veru ili amino kiseline koje neguju kosu dok se stavlja minival

Mali uvojci ili veliki talasi – sve je moguće sa minivalom. Minival može da se stavi čak i na kovrdžavu kosu da bi kovrdže bile definisanije. Jedino ograničenje je u vezi sa dužinom: sa kosom dužom od 30cm je teže jer težina kose povlači kovrdže unazad. Kada je u pitanju tekstura: što je gušća kosa to je teže staviti minival. Sa tankom kosom je lakše jer se sa minivalom dobija na punoći i volumenu.
Minival je svestran: u zavisnosti od tehnike i debljine cilindra možete stvoriti volumen u korenu ili kovrdže u celoj kosi. Generalno, što je širi vikler to je slabija – i manje traje – kovrdža.

Nega posle minivala

Čak i sa novim, nežnijim minivalom, kosa treba intenzivno da se neguje posle tretmana. Posebni šamponi i balzami za oštećenu ili kovdržavu kosu štite tako da kosa ne postane krhka i slaba. Tretmani koji se ne ispiru su zgodni za brzu negu.
Jednom nedeljno, nanesite hranljivo pakovanje. Važno: sačekajte najmanje nedelju dana od stavljanja minivala da biste ofarbali kosu, kako bi sprečili oštećenje skalpa i kose.

Posjetite sajt.

https://www.google.com/search?q=minival&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=Bu5I7IdUFdndjM%253A%252CkscFjFyBO8TxDM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQjRwsq18WONjjqRnC7zu49L6BxWA&sa=X&ved=2ahUKEwiv5ur0yeHpAhXqpYsKHXWKBkMQ9QEwBnoECAkQKA – imgrc=Bu5I7IdUFdndjM:

Potreban materijal za izradu hladne trajne;

1.Kiselina

2.Fixator

3.Tehnicki sampon(ph-acide)

Kiseline imamo po jacinama,prema tipu kose (u zavisnosti od proizvodjaca 3-5 jaciana preparata)