SORTIRANJE I ODLAGANJE ALATA, PRIBORA I MATERIJALA U SKLADU SA ODGOVARAJUCIM PRAVILIMA

Frizerski alat i pribor

Sta smo rekli sta  obuhvata sve vrste alata, pribor i sitan inventar koji se koristi u frizerskim salonima, to su: makaze, četke, češljevi, vikleri, trimeri, ogrtači za šišanje i farbanje, radne uniforme, pribor za farbanje (četke, posude, folije za pramenove, kape, menzure i posude za aplikaciju), pumpice za vodu, pajalice za dlake, štipaljke, šnale, harandle, pribor za mini-val itd.

 

https://www.saloninfo.rs/prodaja-kozmetike/agera-advanced-makaze-za-klizno-sisanje

https://www.herba-ma

Svaki frizer bi trebalo da održava svoju opremu, alat i zalihe čistim i higijenski ispravnim, na sledeći način:
• Svako sredstvo, četke i drugi delovi alata bi trebalo da budu očišćeni nakon svake mušterije, kako bi se uklonile vlasi i druge fizičke materije, a zatim pažljivo oprani uz pomoć vode i deterdženta, na temperaturi od minimum 43®C.
• Na kraju radnog dana sva frizerska oprema mora biti očišćena u istom maniru i higijenski tretirana na neki od sledećih načina: potapanjem u ključalu vodu, u trajanju od minimum 5 min ili u sredstvo za dezinfekciju (alkohol ili sredstvo sa amonijakom, minimum iste jačine kao alkohol), u trajanju od minimum 15 min, zatim izlaganjem pari pod pritiskom, u trajanju od minimum 5 minuta ili procesu u aparatu za UV zračenje, koji je odobren od strane zdravstvenih nadležnosti. Ove procedure se takođe primenjuju i momentalno nakon tretmana mušterije koja ima neki vid iritacije ili oboljenja kože. Svako sredstvo, instrument ili alat koji je ispao na pod ili je na drugi način kontaminiran takođe se tretira na ovaj način.rket.co.rs/kategorija/frizerski-alat-i-pribor/vikleri/

  • Četke za brijanje, posude i sunđeri moraju biti dezinfikovani u ključaloj vodi nakon svakog klijenta.
    • Električni aparati, brijači i instrumenti koji se ne rasklapaju moraju biti pažljivo očišćeni čistom četkicom, kako bi se odstranile sve vlasi i fizički ostaci, a sečiva obrisana vatom ili čistom krpom, natopljenom sredstvom za dezinfekciju. Kaiševi za oštrenje brijača takođe moraju biti očišćeni na ovaj način, posle svake upotrebe.
    • Kada se ne koristi, sva frizerska oprema mora biti čuvana u kontejnerima predviđenim specijalno za tu namenu. Unutrašnjost mora biti čista i prebrisana krpom i dezinfekcionim sredstvom bar jednom u toku radnog dana.
    • Čisti peškiri i papirne prekrivke za jednu upotrebu se koriste za svaku mušteriju posebno. Nakon upotrebe se odlažu u kontejner predviđen isključivo za tu svrhu i čvrsto se zatvaraju.
    • Sva oprema koja čeka na čišćenje i dezinfekciju se takođe čuva u posebno odvojenom čistom i zatvorenom kontejneru, odvojenom od ostalih.

-Navedena pravila su osnova uspešnog i kvalitetnog rada svakog frizerskog salona. Poštovanjem ovih regulativa, nudimo uslugu na vrhunskom nivou svetskih standarda i garantujemo svojim korisnicima usluga  besprekoran izgled, uz maksimalnu zaštitu i komfor.

 

 

 

 

Opisite u svojim dnevnicima postupak sortiranja alata i pribora.